Täydellinen Valu

Täydellinen Valu
Täydellinen Valu

Video: Täydellinen Valu

Video: Täydellinen Valu
Video: Holistinen hieronta rauhoittavalla ja rauhoittavalla vaikutuksella 2023, Syyskuu
Anonim

Tämä vuonna 1889 rakennetun eklektisen museon rakennus (arkkitehti August Thiede) oli yksi viimeisimmistä sodan raunioista Mitten alueella. Nyt siitä on tehty alkoholipohjaisten näyttelyiden säilö, jonka kokonaismäärä on miljoona.

Itäisen siiven ensisijainen nimitys vaati sisätilojen täydellistä suojaamista auringon säteiltä. Samanaikaisesti oli tarpeen palauttaa riittävästi rakennuksen alkuperäinen ulkonäkö, jonka julkisivut oli alun perin varustettu suurilla ikkuna-aukoilla, joissa oli kaarevat päät. Vuoden 1945 alussa tapahtuneen tuhon jälkeen rakennus menetti katto- ja välilattiansa sekä merkittävän osan sisäpihan julkisivuista.

Arkkitehdit päättivät olla palauttamatta rakennusta sen "ihanteellisessa" kunnossa, mutta toteuttavat osittaisen jälleenrakennuksen, joka muistuttaa sen ulkonäköä aikaisemmin sen sijaan, että jäljitettäisi sitä yksityiskohtaisesti. Julkisivujen jäljellä olevat osat palautettiin ja ikkuna-aukot täytettiin tiilillä, jotka eivät käytännössä eroa historiallisesta aineistosta. Kadonneet seinien osat on korvattu harmaan betonin jäljennöksillä, jotka toistavat tarkalleen jäljelle jääneiden fragmenttien ulkonäön. Tätä varten otettiin olemassa olevista osista valuja, joiden perusteella luotiin muovimuotoja; näissä muodoissa puutavaran julkisivupalat valettiin. Uusissa osissa ikkunoiden aukot jätettiin tyhjiksi kaikkien profiilien ja jopa muuraussaumojen historiallisesta identiteetistä huolimatta. Sisällä on tilavia huoneita, joissa on 6 m korkeat katot.

Arkkitehdit myöntävät, että heitä ohjasi 1950-luvun Münchenin vanhan Pinakothekin rakennuksen kunnostaminen esimerkillisesti Hans Döllgastin toimesta, joka sulki julkisivujen aukot tiilillä ilman kipsiä. Mutta Roger Diener meni häntä pidemmälle: hänen mielestään tällainen "keskeneräinen" versio mahdollistaa rakennuksen tuomisen edelleen "ihanteelliseen" tilaan, jos asiakkaat sitä haluavat. Hänen lähestymistapansa viimeistelee restauroinnin kokonaan eikä salli rakennuksen ulkonäön muuttamista: se pysyy tässä muodossa ikuisesti. Samaan aikaan, huolimatta täydellisyydestä, vanhat ja uudet osat eroavat selvästi väriltään ja materiaaliltaan, mikä toisaalta auttaa katsojaa, ja toisaalta hämmentää uusien osioiden yksityiskohtaisimman yksityiskohdan vuoksi mikä tuo rakennuksen arjen rajojen ulkopuolelle.

zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus
zoomaus

Suositeltava: